Friday, January 4, 2013

MELANCONG: Kat Negara Sendiri Je

Assalamualaikum semua
dan salam sejahtera....

Pernah tak korang merancang untuk ke luar negara, negara yang beriklim sejuk macam Korea selatan, Antartika, London dan lain-lain? pernah tak rancangan korang tu tak kesampaian disebabkan faktor kewangan dan keselamatan?

Kali ini, SP nak mencadangkan satu tempat di mana anda semua boleh melancong ke tempat beriklim sejuk dan boleh shopping sepuas-puasnya. Kat mana?

KELANTAN DARUL NAIM

Kenapa Kelantan? Sebab, Kelantan ada musim tengkujuh. Kalau korang nak taw, musim tengkujuh kat sini dah sama macam salji di negeri orang. Cuma negara orang tu salji, kat sini air (banjir). 

SP sendiri kat sini pun, sentiasa berselubung. Macam kat negara orang dah. Padahal ada kat dalam Malaysia lagi ni. Nak ukur suhu, takde termometer la kat bilik SP ni. Tapi SP agak dalam 20 darjah celcius gitulah. Sejuk. Sekarang ni pun SP menggigil. Padahal da pakai sweater, siap berselubung selimut lagi.

Tetapi, kalau nak bercuti kat Kelantan, datanglah pada masa yang bertepatan dengan tujuan masing-masing. Kalau datang nak rasa sejuk, datang hujung tahun. Kalau nak rasa ikan masin, datang tengah tahun. Kalau rasa nak raya, jangan datang Kelantan sebab cutinya pendek, tak seperti cuti di negeri lain. Apa lagi? Maghi g Klate!

3 comments:

  1. Promote giler nampak... Kesian, xde sape nak dtg jengok ye

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum fahmi...seronoknya berjalan2...:)

    ReplyDelete

da bace, komen yerr...

Save Gaza

Save Gaza Denaihati